Webzo pensioengat

Pensioen advies

C-Polis

Aanvullend pensioen

Prepensioen

Bedrijfspensioen

Collectief pensioen

Pensioengat

Pensioen berekenen

Extra pensioen

Direct ingaande lijfrente

Pensioenbreuk

Pensioen offerte

Sitemap


Pensioenfondsen: het juiste pensioen voor u?

Wie voor een pensioen wil sparen, heeft daarvoor twee mogelijkheden. U kan een pensioen verzekering afsluiten bij een verzekeraar, maar u kan ook intekenen op een pensioenfonds van een bank. Het grootste verschil tussen deze twee is het rendement. De pensioenfondsen garanderen geen minimumrendement. Er zijn zowel winsten van meer dan 20% als negatieve rendementen mogelijk. Dit geeft veel onzekerheid. Maar over een periode van meerdere jaren behalen de pensioenfondsen een fiks hogere rendement dan de verzekeraars.

Zelfs bij een gewaarborgd rendement kan het eindkapitaal variëren. Dat heeft onder andere te maken met de aangerekende kosten. Wilt u een pensioenfonds, dan vergelijkt uw pensioenadviseur de aanbiedingen van verschillende verzekeraars. uw pensioenadviseur is een vooraanstaande, onafhankelijke vergelijker in de Nederlandse markt voor collectieve pensioenvoorzieningen.

Webzo pensioengat is een informatieve site. Wij bemiddelen niet in pensioenen en u kunt op deze site geen pensioen offerte opvragen. Wij bieden onafhankelijke, kritische informatie voor consumenten die op zoek zijn naar goede pensioeninformatie.

Webzo pensioengat

Jaarruimte
Eindloon
Middelloon
Beschikbare premie
Nabestaanden pensioen
Bijspijkerpensioen
Partnerpensioen
Weduwepensioen
Werkgever pensioen
Ondernemer pensioen
DGA en pensioenen

Pensioen afsluiten
Pensioenfondsen
Pensionering
Oude dag voorziening
Pensioen verzekering