Webzo pensioengat

Pensioen advies

C-Polis

Aanvullend pensioen

Prepensioen

Bedrijfspensioen

Collectief pensioen

Pensioengat

Pensioen berekenen

Extra pensioen

Direct ingaande lijfrente

Pensioenbreuk

Pensioen offerte

Sitemap


Pensioen advies over de middelloonregeling

Er bestaan verschillende varianten van pensioenregelingen. De populairste hiervan zijn de eindloon- en middelloonregelingen. Bij het middelloon wordt word er een pensioen opgebouwd van 70% van het gemiddelde loon (na de inflatiecorrectie) dat u als werkende hebt verdiend. Voor veel mensen zal het verschil tussen een eindloonregeling en een middelloonregeling niet heel erg groot zijn. Maar heeft u zich in uw carrière opgewerkt van secretaresse tot directeur, dan is het eindloonsysteem gunstiger.

Wat zijn de gevolgen van het pensioenbeleid van de regering sinds 2004? Deze vraag houd veel mensen bezig. Uw pensioenadviseur kan deze vraag voor u beantwoorden. Zij rekenen u precies voor wat de financiële en fiscale gevolgen van het nieuwe beleid is. Als u een goed en onafhankelijk pensioen advies zoekt, dan is het een goed idee om een afspraak te maken met een erkend pensioenadviseur.

Webzo pensioengat is een informatieve site. Wij bemiddelen niet in pensioenen en u kunt op deze site geen pensioen offerte opvragen. Wij bieden onafhankelijke, kritische informatie voor consumenten die op zoek zijn naar goede pensioeninformatie.

 

Webzo pensioengat

Jaarruimte
Eindloon
Middelloon
Beschikbare premie
Nabestaanden pensioen
Bijspijkerpensioen
Partnerpensioen
Weduwepensioen
Werkgever pensioen
Ondernemer pensioen
DGA en pensioenen

Pensioen afsluiten
Pensioenfondsen
Pensionering
Oude dag voorziening
Pensioen verzekering